Ekipa matere NARAVE

Osem čudovitih žensk in en moški iz sedmih evropskih organizacij.

Lara Kastelic  Spoznava in raziskuje modele trajnostnega načina življenja, ki povezujejo ekološke in socialne komponente. Ko je zaključila študij biologije je leto dni preživela v ekovasi v Nemčiji, kjer se je poglobila v način življenja, ki temelji na vrednotah skrb za Zemlji in skrb za ljudi. Od leta 2014 v Sloveniji sodeluje v več projektih povezanih s permakulturo in alternativnim poučevanjem. Dela z otroki, mladimi in odraslimi. V projektu Mati Narava sodeluje, ker verjame, da jo lahko podpre na njeni osebni poti materinstva. Več o tem na www.preplet.org

Lara Kastelic

Spoznava in raziskuje modele trajnostnega načina življenja, ki povezujejo ekološke in socialne komponente. Ko je zaključila študij biologije je leto dni preživela v ekovasi v Nemčiji, kjer se je poglobila v način življenja, ki temelji na vrednotah skrb za Zemlji in skrb za ljudi. Od leta 2014 v Sloveniji sodeluje v več projektih povezanih s permakulturo in alternativnim poučevanjem. Dela z otroki, mladimi in odraslimi. V projektu Mati Narava sodeluje, ker verjame, da jo lahko podpre na njeni osebni poti materinstva.

Več o tem na www.preplet.org

Ági Berecz  Madžarska Več o tem na pandora.org.hu

Ági Berecz

Madžarska

Več o tem na pandora.org.hu

Eszter László  Madžarska Več na http://muralmoral.hu/

Eszter László

Madžarska

Več na http://muralmoral.hu/

Looby Macnamara  Združeno kraljestvo Več o tem na www.permaculture.org.uk  www.LoobyMacnamara.com

Looby Macnamara

Združeno kraljestvo

Več o tem na
www.permaculture.org.uk
www.LoobyMacnamara.com

Valentina Cifarelli  Italija Več o tem na p aradisoritorvato.org

Valentina Cifarelli

Italija

Več o tem na paradisoritorvato.org

Roberto Cardinale  Italija Več o tem na p aradisoritorvato.org

Roberto Cardinale

Italija

Več o tem na paradisoritorvato.org

Sara Galeotti  Italija Več o tem na www.casadelcuculo.org

Sara Galeotti

Italija

Več o tem na www.casadelcuculo.org

Doreen Hertrampf  Nemčija Več o tem na www.camino-team.de

Doreen Hertrampf

Nemčija

Več o tem na www.camino-team.de

ORGANIZACIJE

Mati Narava je projekt sedmin organizacij, ki združuje različne strokovnjake in znanja s področja metod povezovanja z naravo, svetovanja, dela v skupnosti in permakulture. 

Mother Nature organizations
Pandora Egyesulet

PANDORA ASSOCIATION - Madžarska

Društvo Pandora je bilo ustanovljeno leta 2012 in ima svoj sedež v Budimpešti na Madžarskem. Namen organizacije je prenos znanja in praktičnih rešitev na področju harmoničnega življenja z naravo, aktivnega državljanstva in gradnje skupnosti za bolj trajnostno prihodnost.

paradiso ritrovato.jpg

PARADISO RITROVATO - Italija

Je italijanska organizacija, ustanovljena leta 2012 z namenom izobraževanja o trajnostnem razvoju. Njihov cilj je širjenje znanja in praktičnih rešitev za trajnostni način življenja in sledenje svoji poklicanosti.

2Preplet_logo_barven.png

PREPLET - Slovenija

Ekološko, socialno in kulturno društvo za ustvarjalno skupnost deluje od leta 2007 v Grosuplju. Namen organizacije je nudenje priložnosti otrokom in mladim za njihovo ustvarjalno izražanje. Delo temelji na vrednotah ekološke trajnosti in socialnega vključevanja. 

Casa del cuculo

CASA DEL CUCULO - Italija

Italijanska zadruga je bila ustanovljena leta 2010 z namenom skupnega raziskovanja gradnje skupnosti in socialnega razvoja preko ne-formalnih pristopov dela. Njihov cilj je ustvarjanje kulturnih projektov, produktov in procesov, ki spodbujajo socialno in kulturno inovacijo ter urbano regeneracijo.

Permaculture association

PERMACULTURE ASSOCIATION UK - Združeno kraljestvo

Britanska permakulturna organizacija podpira svoje člane in permakulturno mrežo za razvoj skupnosti v Veliki Britanij, kot tudi globalno. Z uporabo permakulturnih etik in načel uporablja permakulturno načrtovanje za ustvarjanje trajnostne prihodnosti.

Camino e V

CAMINO E.V. - Nemčija

Nemška organizacija od leta 2006 skrbi za dobrobit mladih, ki se znajdejo v težkih socialnih situacijah. Njihov cilj je gradnja mostov do novih ciljev, ki so mladim dosegljivi. 

Mural Moral

MURAL MORAL - COLOR SPACE ASSOCIATION - Madžarska

Madžarsko društvo Color Space je nastalo s sodelovanje mladinskih delavcev in strokovnjakov za razvoj skupnosti z namenom, da opolnomočijo mlade z manj priložnostmi, spodbujajo prostovoljsko delo in izboljšajo nacionalno in mednarodno sodelovanje.